Wat bieden we?

Beeldoverleg biedt zorgaanbieders de mogelijkheid om via een veilige beeldverbinding zorgbehandelingen op afstand te kunnen doen. Wanneer een behandeling op locatie niet mogelijk of gewenst is, kan een behandeling via beeld- of videoverbinding een alternatief zijn. Beeldoverleg biedt dit alternatief.
De Beeldoverleg dienst is gebaseerd op de open source Jitsi Meet software. Deze software is specifiek voor Beeldoverleg aangepast en draait volledig op Nederlandse servers. Beeldoverleg hecht veel waarde aan jouw privacy en we zorgen ervoor dat er na het gebruik van een beeldverbinding geen gegevens over de deelnemers aan de sessie bewaard blijven. Beeldoverleg voldoet aan de Nederlandse privacy wet- en regelgeving en aan de specifieke regelgeving voor de brede zorgsector.

Welke mogelijkheden heb ik?
Met Beeldoverleg kun je via een beeldverbinding een overlegmoment (sessie) organiseren en met een of meerdere mensen een gesprek voeren, maar je kunt bijvoorbeeld ook een presentatie geven of met anderen brainstormen. Tijdens een online sessie is het mogelijk om te chatten, zowel een-op-een als in de groep.

Afhankelijk van het doel en type van de sessie varieert het maximum aantal deelnemers. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

  • een-op-een gesprekken
  • groepsbehandelingen/vergaderingen/multidisciplinair overleg (tot 20 deelnemers)
  • trainingsdoeleinden waarbij een docent een beeldverbinding deelt (tot 30 deelnemers)

Hoe gebruik ik Beeldoverleg?
Voor meer informatie over de hoe je Beeldoverleg gebruikt verwijzen we je graag naar de handleidingen. Daarin staat uitgebreider beschreven hoe je een sessie start en welke mogelijkheden je hebt tijdens de sessie.

Hoe kan ik via Beeldoverleg een sessie aanmaken?
Als je zorg op afstand wil bieden en gebruik wil maken van de mogelijkheden van Beeldoverleg meld je je bij ons aan. Bij het aanmelden bij Beeldoverleg krijg je een account waarmee je online sessies kunt maken.

Alleen als organisator van een sessie heb je een account nodig. Andere deelnemers aan de sessie hebben geen account nodig, ze hoeven zich niet te registreren. Als organisator stuur je de deelnemer(s) aan de sessie een link via mail of app. Zij kunnen door op deze link te klikken via hun eigen browser of gratis app voor mobiele apparaten deelnemen.

Hoe organiseer ik een sessie?
Als organisator van een sessie maak je een sessienaam aan en stuur je deze naar de deelnemers. Alle deelnemers nemen deel met dezelfde sessienaam. De naam kun je zelf bedenken maar vanwege de veiligheid adviseren we met klem om gebruik te maken van de sessienaam generator die Beeldoverleg biedt. Wil je zelf een naam kiezen, zorg dan dat deze lang en uniek is.

Alle overlegruimtes bestaan alleen tijdens een overleg/sessie. Ze worden aangemaakt wanneer de organisator een sessie start en alles wordt verwijderd wanneer de laatste deelnemer de sessie verlaat. Een belangrijk voordeel bij dit systeem is dat er geen bestaande ruimtes zijn waar potentiële hackers naar kunnen zoeken om vervolgens bij sessies binnen te kunnen dringen.

We willen benadrukken dat het belangrijk is dat je heel voorzichtig bent met het delen van een sessienaam die je gegenereerd of gemaakt hebt en deze alleen stuurt aan de deelnemers van de sessie. Stuur de sessienaam niet naar mensen die je niet in je sessie wilt uitnodigen en maak de sessienaam ook niet op een andere manier bekend. Vraag ook de deelnemers de sessienaam niet verder te verspreiden. Dit voorkomt dat mensen onbedoeld aan een sessie kunnen deelnemen. Meer informatie: zie handleiding

Hoeveel sessies kan ik organiseren?
Als organisator kun je een onbeperkt aantal sessies organiseren. Je account bij Beeldoverleg is echter persoonlijk en als organisator moet je aanwezig zijn om de sessie te starten. 

Wat heb ik nodig om gebruik te maken van Beeldoverleg?
Je hebt voor het gebruik van Beeldoverleg een pc of laptop nodig voorzien van een webcam met microfoon en internetverbinding, of een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet (Apple of Android) met internet/data verbinding.

Om met een mobiel apparaat te kunnen deelnemen aan Beeldoverleg is de gratis Jitsi Meet app beschikbaar in de app store. Je wordt hier automatisch naar verwezen als je op een mobiel apparaat wil deelnemen aan een sessie. Je kunt de app ook vooraf downloaden in je Appstore of Playstore. Meer uitleg over de specifieke eisen vind je hier.

Wat zijn de kosten
De kosten voor het gebruik van Beeldoverleg bedragen €9,75 excl. btw per behandelaar per maand. Je account is persoonlijk en alleen voor het aanmaken van je eigen sessies. Je moet zelf deelnemer zijn om een sessie te starten. Het account is maandelijks opzegbaar, je zit nergens aan vast.

Probeer nu Beeldoverleg de eerste maand voor slechts 1 Euro!

splash
Over Beeldoverleg

Beeldoverleg biedt een complete service voor beeldbellen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over privacy of beveiligingsaspecten. Beeldoverleg is een verantwoord alternatief voor bv. Zoom, Microsoft Teams en Google Hangouts dat ook door zorgmedewerkers gebruikt mag worden.

Nog geen account?
Probeer één maand voor 1 Euro