Veelgestelde vragen
Hieronder staat een aantal veelgestelde vragen over het gebruik van Beeldoverleg. Staat je vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of stuur een email.
Op een notebook of pc:
- Een geïntegreerde camera of werkende webcam met microfoon.
- Een recente versie van een webbrowser. Beeldoverleg werkt het best met de browsers Chrome, Edge of Opera.
- Een internet verbinding (WiFi, vast netwerk of 3G/4G/5G).
Wanneer je met meer deelnemers op hetzelfde netwerk tegelijk wil beeldbellen is een bandbreedte van 2Mb/s per persoon een goede richtlijn.
Op een mobiel apparaat:
- Een mobiel apparaat (telefoon of tablet) met webcamera en microfoon
- Apple IOS of Android besturingssysteem
- Om met een mobiel apparaat te kunnen deelnemen aan Beeldoverleg is de gratis Jitsi Meet app beschikbaar in de app store. Je wordt hier automatisch naar verwezen als je op een mobiel apparaat wil deelnemen aan een sessie. Je kunt de app ook vooraf downloaden in je Appstore of Playstore.
- Een internet verbinding (WiFi, vast netwerk of 3G/4G/5G).
- Wanneer je met meer deelnemers op hetzelfde netwerk tegelijk wil beeldbellen is een bandbreedte van 2Mb/s per persoon een goede richtlijn.
Geadviseerd:
- Een headset kan de kwaliteit van het geluid aanzienlijk verbeteren en is daarom aan te bevelen.
Voor het deelnemen aan Beeldoverleg op een smartphone of tablet is het noodzakelijk de app Jitsi Meet te downloaden. Hier wordt automatisch om gevraagd bij een eerste deelname. Je kunt de app ook vooraf downloaden in je Appstore of Playstore.
Met Beeldoverleg kun je via een beeldverbinding een overlegmoment (sessie) organiseren en met een of meerdere mensen een gesprek voeren, maar je kunt bijvoorbeeld ook een presentatie geven of met anderen brainstormen. Tijdens een online sessie is het mogelijk om te chatten, zowel een-op-een als in de groep. Afhankelijk van het doel en type van de sessie varieert het maximum aantal deelnemers. Een paar voorbeelden hiervan zijn:
- een-op-een gesprekken
- groepsbehandelingen/vergaderingen/multidisciplinair overleg (tot 10 gebruikers)
- trainingsdoeleinden waarbij een docent een beeldverbinding deelt (tot 30 gebruikers)
Kan ik even op weg geholpen worden?
Als je een abonnement hebt op Beeldoverleg helpen we je graag. Je vind de contactinformatie in de Mijn Beeldoverleg omgeving. Ben je uitgenodigd voor een Beeldoverleg sessie kijk dan bij de vraag “deelnemen aan een sessie”.
Is het moeilijk om te starten met Beeldoverleg? Hoe lang duurt het installeren?
Binnen 5 minuten na aanmelden kun je al starten met je eerste Beeldoverleg. De applicatie is zeer gebruikersvriendelijk. Een deelnemer aan een sessie hoeft zich niet aan te melden, de link die je stuurt is voldoende om deel te nemen. Wanneer een deelnemer deelneemt met een mobiel apparaat wordt voor het eerste gebruik gevraagd om de Beeldoverleg app te downloaden.
Hoe lang zit ik vast aan een abonnement?
Maximaal een maand, je kunt je abonnement iedere maand opzeggen. Dit kan via deze website bij het abonnement onder “mijn Beeldoverleg”.
Ik wil graag meerdere mensen van mijn organisatie aanmelden
Wil je meer dan één account aanmaken, bijvoorbeeld voor meerdere gebruikers binnen uw organisatie? Log dan uit nadat je een account aanmaakte. Op die manier kunt je een volgend account aanmaken op de pagina “Aanmelden”.
Nadat je bent ingelogd kun je een sessie aanmaken. De link met de verwijzing naar de sessie stuur je naar de deelnemers. Alle deelnemers aan een gesprek nemen deel met dezelfde sessienaam. De naam kun je zelf bedenken maar vanwege de veiligheid adviseren we met klem om gebruik te maken van de sessienaamgenerator die Beeldoverleg biedt. Wil je zelf een naam kiezen, zorg dan dat deze lang en uniek is. We willen benadrukken dat het belangrijk is dat je heel voorzichtig bent met het delen van een sessienaam die je gegenereerd of gemaakt hebt en deze alleen stuurt aan de deelnemers van de sessie. Stuur de sessienaam niet naar mensen die je niet in je sessie wilt uitnodigen en maak de sessienaam ook niet op een andere manier bekend. Vraag ook de deelnemers de sessienaam niet verder te verspreiden. Dit voorkomt dat mensen per ongeluk aan een sessie kunnen deelnemen. Bij een-op-een of kleine sessies zal dit meevallen maar wanneer je een grotere groep uitnodigt voor een sessie is de kans op “uitlekken” van de sessienaam groter. Ben je bewust van dit risico. Ook het bekendmaken van de sessienaam op bijvoorbeeld social media als reclame voor bijvoorbeeld een training kan mogelijk ongewenste bezoekers aantrekken.
Hoeveel deelnemers kan ik uitnodigen?
- Als je een sessie organiseert waarbij iedereen video en geluid aan heeft staan is een groep van 10 deelnemers nog mogelijk, mede afhankelijk van de netwerk verbindingen van de deelnemers.
- Als je een training organiseert waarbij je als docent als enige aan het woord bent kan dit tot een aantal van ongeveer 30 gebruikers.
Blijft de sessie bestaan na afloop van het gesprek?
Alle overlegruimtes bestaan alleen tijdens een overleg/sessie. Ze worden aangemaakt wanneer de eerste deelnemer een sessie start en alles wordt verwijderd wanneer de laatste deelnemer de sessie verlaat.
Kan ik een sessienaam opnieuw gebruiken?
Wanneer iemand dezelfde sessienaam opnieuw gebruikt, wordt een nieuwe sessie gestart met dezelfde naam maar er is geen enkele relatie tot de eerdere sessie die met dezelfde sessienaam tot stand is gekomen.
Een belangrijk voordeel bij dit systeem is dat er geen bestaande ruimtes zijn waar potentiële hackers naar kunnen zoeken om vervolgens bij sessies binnen te kunnen dringen.
Hoe beëindig ik een sessie?
Je beëindigt een sessie door op de knop “sessie verlaten” te klikken. Alle overlegruimtes bestaan alleen tijdens een overleg/sessie. Ze worden aangemaakt wanneer de organisator een sessie start en alles wordt verwijderd wanneer de laatste deelnemer de sessie verlaat.
Hoeveel sessies kan ik organiseren?
Als organisator kun je een onbeperkt aantal sessies organiseren. Je account bij Beeldoverleg is echter persoonlijk en als organisator moet je aanwezig zijn om de sessie te starten.
Kijk bij “wat heb ik nodig om Beeldoverleg te gebruiken” in de vragen op deze pagina.
Ik heb een link ontvangen met een uitnodiging voor een sessie, hoe kan ik deelnemen?
Om deel te nemen aan een sessie klik je op de link die je van de organisator hebt ontvangen via mail of een app bericht. Door op de link te klikken wordt de app of web pagina geopend en heb je contact met de organisator en eventueel andere deelnemers
.Kan ik deelnemen met een Mac?
Ja, dat kan. Je klikt op de link die je hebt ontvangen waarmee de sessie geopend wordt.
De link die ik ontvangen heb werkt niet.
Er kan natuurlijk altijd iets mis gaan maar het kan zijn dat de virtuele ruimte waar jullie hebben afgesproken nog niet open is. De organisator moet als het ware de deur openen om je binnen te laten. Probeer het na een paar minuten nog eens.
Het is tijd maar de link werkt nog steeds niet.
Bel of app de organisator en vraag of de virtuele ruimte misschien nog niet open is of vraag om een nieuwe link.
Hoe bereik ik de organisator van mijn sessie?
Daar kunnen we je helaas niet bij helpen. Wij zien niet wie wordt uitgenodigd, door wie, hoe vaak en hoe lang. Je kunt de organisator zelf mailen, appen of bellen.
Worden mijn sessies bewaard?
Nee, Beeldoverleg heeft geen gegevens van de gesprekken van je en kan die dus ook niet bewaren. De organisator van de sessie stuurt de code via een eigen apparaat. Dit gaat volledig buiten Beeldoverleg om. Wij zorgen alleen voor een veilige beeldverbinding.